Culorile si numerele

Decoreaza-ti locuinta folosind culori Feng Shui!

Decoreaza-ti locuinta folosind culori Feng Shui!

Daca iti doresti sa decorezi casa ori biroul in functie de culorile tale preferate, gandeste-te ca acestea pot avea efecte importante asupra ta, din punct de vedere Feng Shui. Pentru a atrage energii pozitive, gandeste-te la elementul Feng Shui pe care il doresti in activitatea ta.

Indiferent ca este vorba despre Metal, Apa, Foc, Pamant sau Lemn, arta Feng Shui te ajuta sa-ti alegi noile culori in functie de dispozitia pe care o ai, urmarind in acelasi timp atragerea cat mai multor situatii favorabile tie. Pentru a te bucura de pasiune si o energie de lucru cat mai mare, orienteaza-te catre foc. In traditia Feng Shui, focul este reprezentat de culorile rosu, portocaliu, mov, roz si galben. E recomandabil sa folosesti aceste colori in partea de sud, nord-est si sud-vest, aceste directii fiind corespondente energiilor apartinand elementului foc si pamant.

Pentru stabilitate si evitarea conflictelor in relatiile cu persoanele din jurul tau, arta Feng Shui recomanda elementul Pamant, simbolizat de galbenul deschis si bej. Fiind un element central, alege dispunerea acestor colori intr-un spatiu frecventat de cat mai multi apropiati ai tai.

Metalul este elementul care atrage de partea ta energiile optime pentru ca tu sa iti duci actiunile la bun sfarsit cu precizie si eficienta maxima. Fiind un element corespunzator vestului si nord-vestului, maestrii Feng Shui iti recomanda sa te orientezi catre culori precum alb si gri.

Ai parte de vitalitate si prosperitate aducand elementul Apa in spatiul tau intim sau la serviciu. Ca si directie, nordul e corespunzator apei. In privinta culorilor, expertii Feng Shui iti recomanda sa te orientezi inspre negru si albastru, in orice nuanta preferi.

Pentru persoanele care au probleme de sanatate si isi doresc o viata cat mai linistita, arta Feng Shui vine in intampinarea dorintelor tale, promovand Lemnul ca si element principal. Corespunzator estului si sud-estului, Lemnul iti poate aduce armonie pe plan personal, daca te orientezi inspre decoratiuni care includ maroniu si verde.

Numerele si Feng Shui: cum sa le aplici acasa pentru a atrage energie buna, bani, dragoste

Numerele si Feng Shui: cum sa le aplici acasa pentru a atrage energie buna, bani, dragoste

Dupa cum stiti bine, Feng Shui este un sistem filozofic vechi chinezesc de origine taoista, bazat pe ocuparea intr-un mod constient si armonios a spatiului pentru a obtine anumite influente pozitive asupra oamenilor care locuiesc in el. Si, in cadrul acestei mari filozofii, echilibrul se poate realiza in mai multe moduri … Unul dintre ele este ceea ce vom vedea in continuare: a aseza obiecte in jurul casei in numar par sau impar. Si cultura chineza a avut intotdeauna o mare fascinatie pentru numerologie, si exista o credinta universala ca schimbarea numerelor in casa poate schimba cursul vietii.

Pentru a va oferi o idee, atunci cand vorbim despre plasarea obiectelor in jurul casei dupa numerele impare si pare, intelegem sa le plasam in unitati individuale, din trei in trei, din sapte in sapte, etc. De exemplu: daca punem doua noptiere intr-o camera, cu doua lampi pe fiecare, vom plasa obiectele in mod egal. Si, in cazul in care dorim sa punem obiecte in numar impar, ar trebui sa plasam doar o singura masuta si o singura lampa. Si fiecare dintre aceste destinatii de plasare, conform Feng Shui, va aduce ceva diferit in viata noastra.

Feng Shui este o arta si o metoda chineza care functioneaza cu conceptul ca pozitia si decorul natural si artificial al unui spatiu, isi modifica fluxul de energie intr-un mod care afecteaza – pozitiv sau negativ – diferitele aspecte ale vietii acelor oameni care locuiesc in el sau care il folosesc mai frecvent.

Feng inseamna vant sau aer, iar Shui inseamna apa. Atat aerul, cat si apa, sunt in cultura chineza elementele primordiale si asociate cu bunastarea.

Daca doriti sa va imbunatatiti averea si sa indepartati ghinionul, in fiecare aspect al vietii dvs., luati in considerare principiile Feng Shui pentru a echilibra energia casei si a biroului dvs.

Conform culturii chinezesti, chi este energia vitala care guverneaza toate lucrurile si se gaseste si in modelele de vibratii ale numerelor. Cultura chineza a fost intotdeauna fascinata de numerologie, astfel incat, conform Feng Shui, plasarea de obiecte in casa, conform modelelor numerice ar putea incuraja expansiunea de energie (in cazul numerelor impare) sau stabilizare a (in cazul numerelor pare).

Numere Feng Shui

Cum sa organizati obiecte in functie de numere si de Feng Shui

0: acest numar este considerat a fi perfect, dar impactul sau este dificil de descris. Faptul este ca “zero” inseamna vidul care contine totul.

1: un obiect reprezinta noroc, este legat de un nou inceput si incurajeaza timpul. Numarul constructiei, a carui valoare nu poate fi supraestimata. Are mare potential energetic si o capacitate pronuntata de a aduce noroc in afaceri si de a castiga pe toate fronturile.

Omul, pentru care unitatea a devenit o figura semnificativa, dobandeste calitati de conducere si incredere in sine.

2: localizarea obiectelor in pereche promoveaza armonia si atrage energia in relatiile personale. Acest numar este cel al energiei stralucitoare si nelinistite, deoarece este legat de lupta contrarelor si, in acelasi timp, de intelegerea lor pentru a crea ceva nou. 2 este un simbol al unirii dintre Yin si Yang, astfel incat, aceasta cifra devine importanta pentru cuplul care vrea sa fie parinti.

3: reprezinta unirea omului si a pamantului, precum si integrarea mintii, a trupului si a spiritului. Acest numar este un simbol al creativitatii si creatiei, astfel incat, este benefic pentru cei a caror misiune si scop este sa creeze ceva nou sau sa inventeze ceva care nu exista inaintea lor. Trei arata diferit fata de lume, pentru a scapa de stereotipuri si limitari.

Este, de asemenea, benefic pentru familiile care viseaza la nasterea unui copil.

3 este legat de culoarea rosie.

4: promoveaza siguranta si stabilitatea. Acest numar este interpretat ambiguu. Pe de o parte, este universal si este asociat cu cele patru forme de existenta (pamant, soare, cer si luna), cele patru anotimpuri si cele patru puncte cardinale. Pe de alta parte, acestui numar i se atribuie valoarea “mortii”, deci in viata de zi cu zi, trebuie sa fie evitat.

5: stimuleaza energia creativa si sociala. Stimuleaza aventura si conversatia. Un numar important asociat cu cele cinci elemente: metal, foc, lemn, pamant si apa. Este asociat cu modificarile care apar la solicitarea unei persoane, desi, deseori rezultatele obtinute nu sunt cele asteptate. Numarul 5 este asociat cu “nimic”, “nimic” care provine din “totul”.

5 poate avea un impact pozitiv asupra celor care vor sa se desprinda de rutina si sa inceapa o noua etapa. Cu toate acestea, ar trebui sa fiti atenti la posibilitatea ca asteptarile sa nu se materializeze.

6: promoveaza ideea de familie, este un simbol al sprijinului. Numarul 6 este, fara indoiala, un numar pozitiv, cu o valoare in sistemul Feng Shui, asociat cu bunastarea si bunastarea materiala.

Intr-un sens mai general, este numarul de odihna, inainte de o noua tragere sau o pauza care apare in viata dupa niste pasi importanti, oferindu-ne o oportunitate de a invata.

7: este simbolul meditatiei si inseamna legatura cu energiile universale. Numarul sapte este un numar sigur si este de departe cel mai bun, capabil chiar sa transforme o situatie negativa in jur. Este, de asemenea, asociat cu cunostinte sacre si importante si cu stiri transcendentale.

8: promoveaza prosperitatea. 8 este “respectat” in China si numarul care reprezinta perfectiunea si implinirea. In Feng Shui simbolizeaza, de asemenea, prosperitatea. Impactul pozitiv al acestui numar este foarte mare si este capabil sa atraga noroc in afaceri, chiar si pentru cei care nu sunt dotati genetic pentru el.

Prin urmare, se recomanda ca cei care doresc sa se imbogateasca rapid, isi decoreaza casa cu multe numere de 8.

Opt corespunde cu albul.

9: reprezinta realizarea unui ciclu si inceperea unui nou ciclu. Este unul dintre numerele favorabile care pot avea un impact pozitiv semnificativ asupra vietii noastre. In Feng Shui inseamna “longevitate” si este folosit foarte des.

In plus, 9 reprezinta cel mai inalt grad de intelepciune si iluminare, care poate ajunge la omul obisnuit.

Incercati sa comandati, in functie de numerologie, obiectele dintr-o anumita zona a casei unde doriti sa existe o miscare energetica pozitiva pentru dvs. si pentru cei care traiesc cu dvs. De exemplu, daca aveti o lipsa de siguranta si stabilitate, puteti plasa grupuri de 4 lumanari in camera sau puteti plasa 8 steaguri langa usa casei, pentru a atrage prosperitatea.

Casa Feng Shui: de ce este bine sa va adaptati casa la Feng Shui?

Potrivit Feng Shui, o casa sanatoasa este primul obiectiv de a trai in armonie cu natura. Deci, inainte de a incepe sa schimbati decorul, vopsiti sau schimbati mobilierul, sortati si scapati de tot ceea ce nu va ofera nimic. Avand casa dezordonata impiedica curgerea energiilor pozitive.

Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa scapati de tot, dar puteti incepe prin a arunca lucruri vechi pentru a va curata casa de energiile rele. Amintiri negative, obiecte inutile sau care creeaza dizarmonie in casa ta.