Zodiacul egiptean

Horoscop egiptean. Ce zodie eşti în horoscopul faraonilor

Horoscop egiptean

Aşa-numitul horoscop egiptean foloseşte aceleaşi constelaţii, pe care le folosim şi azi, dar le interpretează diferit de horoscopul european.

Egiptenii se uitau pe cer pentru a primii indicii,cunoştinţe şi predicţii. Ei credeau că personalitatea,viaţa şi destinul îi afectau în funcţie de semnul sub care se năşteau. Această credinţă,horoscopul egiptean,a jucat un rol major în dezvoltarea astrologiei moderne.

Acest horoscop egiptean foloseşte aceleaşi constelaţii,pe care le folosim şi azi,dar le interpretează diferit de horoscopul european. La fel ca şi horoscopul european,horoscopul egiptean are 12 semne zodiacale. Fiecare semn este reprezentat de câte un zeu sau zeiţă,care reprezintă caracterul,comportamentul,punctele forte şi cele slabe şi abilităţile fiecăruia.

Horoscop egiptean - Nil (1-7 ianuarie,19-28 iunie,1-7 Septembrie)

Nilul este singurul semn din acest horoscop egiptean care nu este reprezentat de un zeu sau o zeiţă. Fluviul a făcut posibilă supravieţuirea Egiptului Antic,generozitatea sa dând naştere civilizaţiei antice egiptene.

Persoane puternice,învingătoare şi active,trebuie să se asigure de victorie în tot ceea ce fac. Persoanele sub acest semn îmbogăţesc lumea din jurul lor.  Pui pasiune în tot ceea ce faci şi starea ta se schimbă imediat. Capabilă să fii cea mai drăguţă şi gentilă într-un moment şi sălbatică şi impulsivă în următorul.
Oricum,eşti foarte înţeleaptă şi darnică,îţi doreşti din inimă să-i ajuţi pe cei din jur să înflorească şi să trăiască în pace. Ai un spirit de observaţie foarte şlefuit şi nu laşi să-ţi scape nimic din ce se întâmplă.

Horoscop egiptean - Amon-ra (8-21 Ianuarie,1-11 Februarie,18-26 Noiembrie)

Zeul Amon-ra a fost zeul creaţiei şi al soarelui. Îi înzestra pe oameni cu darul de a vorbi şi era asociat cu fertilitatea. Se credea despre el că este mai special,misterios şi că el însuşi a creat lumea.

Dacă semnul tău în horoscop egiptean este Amon-ra eşti optimistă,inteligentă şi încăpăţânată. Eşti o adevărată lideră cu o puternică intuiţie. Eşti foarte fermă în decizii şi ai puţină toleranţă în general. Eşti foarte generoasă din fire,de aceea eşti răsplătită cu multe oportunităţi. Drumul tău în viaţă nu este unul uşor,dar când te focusezi pe ceva şi eşti sinceră cu tine însăţi,ajungi repede la măreţie.

Horoscop egiptean - Mut (22-31 Ianuarie,30 Oct-7 Noiembrie)

Mut,în Egiptul Antic,este zeiţa mamă,asta înseamnă Mut,iar ea practic este mama lumii. Este zeiţă creatoare asociată cu apa,din care îşi trage rădăcinile viaţa. Mut nu are părinţi,a fost creată din nimic.

Într-un horoscop egiptean, dacă semnul tău este Mut,eşti foarte secretoasă şi introvertită,te descoperi numai celor apropiaţi ţie. Poţi fi extrem de timidă,mai ales când vine vorba de viaţa intimă. Oricum,dai dovadă de generozitate,seriozitate şi înţelepciune,în special în relaţia de dragoste. Puteţi deveni foarte uşor tristă,dar în acelaşi timp foarte determinată să vă îndepliniţi visele.

Horoscop egiptean - Geb (12-29 Februarie,20-31 August)

Geb este zeul pământului în Egiptul Antic. El făcea ca pământul să rodească şi când râdea se declanşa un cutremur.

Dacă semnul tău este Geb,eşti foarte sensibilă la sentimentele şi nevoile oamenilor. Asta vă face să vă gândiţi mai bine înainte de a acţiona sau vorbi. Deşi aveţi tendinţa de a fi mai umilăşi supusă,atunci când este cazul sunteţi extrem de ferme şi pe poziţii.

Horoscop egiptean - Aveţi grijă să nu vă lăsaţi prea mult influenţate de ceilalţi. Sunteţi foarte protective,s-ar spune că sunteţi genul de persoană de care se profită,dar ştiţi foarte bine ce se întâmplă în jur. Rolul de consilier sau scriitoare vi se potriveşte foarte bine.

Horoscop egiptean - Osiris (1-10 Martie,27 Noi-16 Decembrie)

Osiris este cunoscut în Egiptul Antic ca zeul legilor,al agriculturii şi al stopării canibalismului.

Dacă te afli sub semnul lui Osiris,eşti prinsă între o personalitate înflăcărată şi un caracter vulnerabil. Când lucrurile devin grele,dificile de cele mai multe ori nu ştii ce să faci. Eziţi între ce să faci şi când să faci. Asta te poate face de neînţeles pentru cei din jurul tău.

Această personalitate ezitantă nu se datorează faptului că nu ştiţi ce trebuie făcut,dar vreţi să vă asiguraţi că faceţi ce este mai bine. Inteligenţa vastă şi generozitatea vă face o femeie foarte plăcută,în compania căreia se poate sta cu orele.

 Horoscop egiptean - Isis (11-31 Martie,18-29 Octombrie,19-31 Decembrie) 

Isis reprezintă mama ideală şi soţia ideală. Este zeiţa naturii şi magicului. Ea proteja morţii,sclavii,copiii,săracii şi păcătoşii.

Dacă sunteţi sub semnul lui Isis în acest horoscop egiptean, trebuie să ştii că eşti plină de energie şi ai nevoie de varietate şi stimuli în viaţă. Eşti încrezătoare şi iubeşti viaţa. Nu îţi place seriozitate,iar atunci când apare,tot ce ţi-ai dori este să fugi. Foloseşte-te de logica şi intuiţia ta pentru a vedea lucrurile dintr-o perspectivă nouă sau apelează la fantasticul tău simţ al umorului să treci peste lucrurile serioase.

Horoscop egiptean - Thot (1-9 aprilie,8-17 noiembrie) 

Thot menţinea universul şi pacea între zei. El este răspunzător cu inventarea scrisului,fiind un bun consilier.

Femeile din acest semn sunt foarte creative şi se bucură de o memorie de invidiat. Sunteţi comunicative prin definiţie şi vă place să împărtăşiţi toate cunoştinţele voastre. Cauţi feluri de a te îmbogăţi prin învăţare,activitate şi stil de viaţă sănătos. Vrei să dai tot ce-i mai bun din tine,iar dorinţa de a şti tot te face excelentă în rezolvarea problemelor. Nu îţi place să înşeli sau să laşi baltă pe nimeni.

Horoscop egiptean - Horus (14 Apr-8 Mai,12-19 August)

Zeul cerului,Horus proteja faraonii şi era protectorul tinerilor.

Eşti o persoană cu o voinţă de fier în horoscop egiptean. Eşti muncitoare şi te motivezi fără probleme. Nu îţi este frică să îţi asumi riscuri sau să nu fi precaută. Eşti optimistă şi te înţelegi foarte bine cu toţi din jurultău. Familia este importantă pentru tine,de multe ori pui în prim plan ce este important pentru familie,apoi ce este important pentru tine. Poţi obţine ce vrei în viaţă datorită voinţei şi inteligenţei de care dai dovadă.

Horoscop egiptean - Anubis (9-27 Mai,29 Iun-13 Iulie) 

Păzitorul lumii subterane,este de datoria lui să aibă grijă de sufletele care bântuie cimitirele şi să le ghideze.

Persoanele sub acest semn sunt creative,deştepte şi pline de compasiune. Înţelegi partea întunecată a lumii foarte bine şi vezi realitatea fără a-ţi imagina vrute şi nevrute. Înţelegi viaţa şi moartea şi nu îţi este frică de niciuna.

Eşti rafinată,apreciezi tot ce îţi poate oferi viaţa,te poţi controla foarte uşor şi ai fi perfectă pentru a fi angajată la morgă.

Horoscop egiptean - Set (29 Mai -18 Iunie,28 Sep-2 Octombrie)

Set a fost zeul haosului şi al deşertului,iar în Egiptul Antic,Set şi-a omorât fratele,pe Osiris.

Horoscop egiptean - Dacă eşti guvernată de Set,eşti în continuă căutare de schimbare,sperând că te vei simţi completă. Tinereţea vei vrea să ţi-o petreci căutând locuri şi experienţe noi,iar la maturitate îţi vei găsi drumul. Înveţi repede din greşeli şi nu le repeţi. Nu există provocare prea mare pentru tine,iar ceea ce îţi propui îndeplineşti fără doar şi poate. Nu îţi plac lucrurile sau oamenii care te trag înapoi şi accepţi orice îţi excită simţurile.

Horoscop egiptean - Bastet (14-28 Iulie,23-27 Septembrie,3-17 Octombrie)

Zeiţă,una din razele lui Amon-ra,este şi zeiţa parfumului.

Dacă semnul tău este Bastet eşti foarte receptivă şi îţi poţi da seama imediat de geniul oamenilor. Trebuie să ai o viaţă echilibrată,menţii pacea şi aplanezi uşor orice conflict.

Deţii o putere şi o flexibilitate care te face adaptabilă pentru orice situaţie de viaţă şi orice obstacol. Eşti sensibilă şi îţi plac lucrurile elegante,îţi place viaţa,eşti protectivă şi cu vaste cunoştinţe.

Horoscop egiptean - Sekhmet (29 Iul -11 August,30 Oct -7 Noiembrie)

Zeiţa războiului,dar şi a vindecării,Sekhmet crea deşertul prin propria respiraţie.

Horoscop egiptean - Femeile sub acest semn trăiesc concomitent două lucruri opuse – pur şi impur,ordine şi dezordine. Eşti foarte strictă şi autoritară cu tine însăţi şi ai aşteptări mari de la cei din jur.

Eşti capabilă să vezi uşor frumuseţea din jurul tău,fiind inteligentă,optimistă şi intuitivă. Poţi deveni foarte repede nerăbdătoare şi impulsivă.