Horoscopul totemic

Horoscopul totemic. Vezi care e animalul tău şi ce spune despre tine!

Animalul totem- ghidul tău spiritual

Vechii indieni credeau că în fiecare om sălăşluieşte spiritul unui animal. Fini observatori ai comportamentului animal, ei au găsit unele asemănări între comportamentul animalelor şi personalitatea oamenilor. Aceste similitudini s-au transpus într-un zodiac totemic de care ţineau cont aproape cu sfinţenie. Zodiacul totemic este zodiacul indienilor sud-americani. Ca şi zodiacul european, cel indian însumează douăsprezece zodii, care corespund aproape aceloraşi perioade. Vechii indieni aveau douăsprezece totemuri, reprezentate prin animale, în ale căror puteri binefăcătoare credeau. Aşa cum şi astăzi europenii cred că fiecărei perioade a anului îi corespunde influenţa unei planete din Sistemul Solar, indienii credeau că fiecare din cele douăsprezece perioade este guvernată de puterea câte unui animal. Pentru a se bucura de protecţia acestor fiinţe magice, ei purtau în diferitele perioade ale anului pandantive cu animalul care guverna perioada respectivă.

Şoimul (21 martie – 19 aprilie)

Cei care aparţin acestei zodii sunt spirite independente. Dintre toate lucrurile, cel mai de preţ este libertatea. Nu suportă să se simtă îngrădiţi în nici o situaţie, nici măcar atunci când iubesc. Cel care va incerca să-i „lege” de sine, mai devreme sau mai târziu îi va pierde. Şoimul este atras de tot ceea ce este nou, îi place să experimenteze şi se adaptează din mers schimbărilor. Ceea ce pe alţii îi sperie, pe el, dimpotrivă, îl inspiră. Este hotărât, are multă încredere în propriile forţe şi nu se sfieşte să se aventureze în acţiuni care altora le pot părea periculoase şi riscante.

Castorul (20 aprilie – 20 mai)

E zodia a cărei atenţie se îndreaptă preponderent asupra căminului. Castorul îşi construieşte neobosit casa şi, cu aceeaşi perseverenţă, obţine lucrurile pe care şi le doreşte în viaţă. Pentru a-şi căpăta întreaga energie din natură şi echilibrul din sânul familiei, castorul visează la o viaţă în care să le aibă din plin pe amândouă. Idealul său este o casă la ţară, în mijlocul naturii, unde să-şi ducă liniştit existenţa alături de cei dragi. Nativii acestei zodii sunt persoane sincere, deschise, foarte calculate, pe care te poţi baza oricând.

Cerbul (21 mai – 20 iunie)

Oriunde s-ar afla, atrage privirile tuturor. Farmecul său deosebit nu vine întotdeauna dintr-un fizic atră-gător, ci şi din felul în care ştie să se facă plăcut prin cunoştinţele sale şi prin modul său de a interacţiona cu cei din jur. Nici în dragoste nu sunt mai prejos, deţin tot arsenalul necesar seducţiei. Chiar dacă fac cuceriri cu uşurinţă, acest lucru nu-i împiedică să se implice total şi sincer într-o relaţie. Celor născuţi în această perioadă le place să călătorească, să cunoască tot timpul oameni noi şi să se dedice activităţilor care slujesc frumosul.

Ciocănitoarea (21 iunie – 21 iulie)

Precum pasărea care dă numele acestei zodii, persoanele născute în această perioadă sunt răbdătoare, tenace şi foarte încăpăţânate când îşi propun ceva. Din modestie sau din frica de a nu atrage invidia, nativii acestei zodii preferă să nu fie în centrul atenţiei. În interiorul căminului, în mijlocul celor dragi, se simte cel mai bine. Firi energice, prietenoase, cu un simţ estetic foarte dezvoltat, reuşesc să se facă simpatici celor cu care intră în contact. În faţa celor pe care nu-i cunosc pot părea distanţi, fiind rezervaţi când vine vorba de necunoscuţi.

Nisetrul (22 iulie – 21 august)

Curajoşi şi îndemânatici, cei născuţi în această perioadă înoată împotriva curentului, precum nisetrul. Ei privesc viaţa ca pe o provocare, sunt energici şi plini de încredere în propriile forţe. Nu se întâmplă prea adesea să fie rezervaţi, când vor să facă sau să spună ceva, acţionează pur şi simplu, fără a sta pe gânduri. Altruişti, caracterizaţi de o generozitate aproape nobilă, au prie-teni de nădejde, pe care se pot baza atunci când dau greş.

Ursul (22 august – 21 septembrie)

Nativii acestui semn se remarcă prin calm şi forţă interioară. Sunt persoanele cu picioarele pe pă-mânt, cu extraordinar simţ pragmatic şi care nu-şi pierd capul nici în situaţiile cele mai grele. Buni negociatori, cei născuţi în această perioadă reuşesc să aplaneze conflictele şi să aducă liniştea în momentele de furtună. Firi independente, fac tot posibilul să nu depindă de alţii. Datorită capacită-ţii lor de a pune la punct un plan până în cele mai mici detalii, sunt adesea în poziţii de conducere. Când se simt ameninţaţi, ripostează în forţă, asemeni ursului.

Corbul (22 septembrie – 22 octombrie)

Nativii acestui semn sunt printre înţelepţii zodiacului. Chibzuiţi, echilibraţi, obiectivi în luarea deciziilor, ei se pot înşela rar atunci când emit o judecată. Fără îndoială, spontaneitatea nu e punctul lor forte. Pentru că cern foarte bine lucrurile înainte de a acţiona, pot fi consideraţi de cei din jur înceţi. Însă prin tactul lor deosebit, îi vor convinge că se înşală, că vor doar să se asigure că fac bine ceea ce fac. Prietenoşi şi diplomaţi, ştiu să se facă plăcuţi în societate.

Şarpele (23 octombrie – 22 noiembrie)

Deşi sub un semn care multora la sugerează viclenia, nativii acestei zodii sunt caracterizaţi în principal de onestitate. Sunt atât de cinstiţi, că mai bine şi-ar face lor rău, decât să îi înşele pe alţii. Linguşirea nu le stă deloc în fire acestora, ei atingându-şi scopurile pe alte căi. Prudenţa şi logica lor de fier le vine în ajutor cele mai adesea. Ca şi animalul sub al cărui semn stau, trăiesc periodic experienţa înnoirii şi a marilor schimbări.

Bufniţa (23 noiembrie – 21 decembrie)

Este încă unul din semnele caracterizate prin înţelepciune. Modeşti şi simpli, aceşti nativi pun pe primul plan bunăstarea materială, însă fără pretenţii exagerate. La fel de importante pentru cei născuţi în această perioadă sunt cunoştinţele şi deprinderile noi. Sunt persoane integre, care spun întotdeauna ce gândesc. Blânzi şi echilibraţi în general, îşi pierd cumpătul când cineva îndrăzneşte să le încalce drepturile.

Gâsca sălbatică (22 decembrie – 19 ianuarie)

Ca şi păsările sub al căror semn stau, cei născuţi în această perioadă îşi propun ţeluri înalte, complicate, care pot fi atinse la capătul unor perioade lungi de muncă asiduă. Deşi rezervaţi în aparenţă, nativii acestei zodii ascund un simţ al aventurii dezvoltat. Pentru că depun mereu eforturi la limita capacităţii lor, ei au nevoie de mai multă odihnă şi relaxare. Încăpăţânaţi şi mândri, ei nu cer ajutorul nici atunci când ar avea nevoie.

Vidra (20 ianuarie – 18 februrie)

Nativii acestei zodii uimesc cu marea lor mobilitate, iar viclenia lor proverbială îi scoate întotdeauna din impas. Ca şi animalele care le împrumută caracteristicile, cei născuţi sub semnul Vidrei au un spirit ludic foarte dezvoltat, sunt plini de energie şi prietenoşi. Tot din prietenie, vidra este întotdeauna gata să dea o mână de ajutor celor din jur, şi nu din politeţe, ci din plăcerea de a face bine cuiva. Aceste persoane sunt foarte exigente cu ele însele şi nu-şi neglijează niciodată responsabilităţile.

Lupul (19 februarie – 20 martie)

Indienii considerau lupul înţeleptul care iniţiază tainele sacre. Precum lupul, persoanele născute sub acest semn sunt în permanentă mişcare, în permanentă căutare de „pradă”. Ei caută tot timpul senzaţii noi, îşi doresc să fie martorii unor evenimente importante şi să înveţe lucruri. Pentru că au o minte ageră şi o memorie excelentă, se întâmplă rar să se întoarcă acasă fără „pradă”. Spiritul de „haită”, îi face pe aceşti nativi buni prieteni şi buni părinţi.

Comments are closed.